Izvor: RTS, 05.Maj.2021, 12:20

Istorijska odluka u Hrvatskoj, gej partneri mogu da usvajaju decu

Nakon odluke Upravnog suda u Zagrebu da i gej partneri imaju pravo na procenu o usvajanju dece, iz Udruženja "Dugine obitelji" zvanično je potvrđeno da istopolni životni partneri mogu da pristupe tom postupku.
Kako piše u saopštenju, nakon pet godina pravnih bitaka Upravni sud u Zagrebu krajem aprila je u slučaju Mladena Kožića i Ive Šegote presudio da oni ne smeju biti diskriminisani u postupku procene za usvojenje zbog toga što su sklopili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << životno partnerstvo.
"Ova povijesna presuda otvara vrata svim gej i lezbijskim parovima u Hrvatskoj koji žele postati posvojitelji i potvrđuje da životni partneri moraju u svim postupcima imati jednaka prava kao i bračni drugovi", kažu u Udruženju, prenosi portal Indeks.
Sad je na potezu, kažu, Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike, koje bi budućim postupcima trebalo da ispravi nepravdu, uzevši u obzir zakone, Ustav, konvencije i odluku Ustavnog suda za udomiteljstvo koja se može i sme vezati za usvojenje, poručuju iz Udruženja "Dugini obitelji".
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženje: Gej parovima u Hrvatskoj otvorena vrata za usvajanje dece

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2021

Upravni sud u Zagrebu doneo je odluku koja gej parovima otvara vrata za usvajanje dece, saopštilo je danas udruženje Dugine obitelji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Hrvatskoj otvorena vrata gej parovima za usvajanja dece, u vladi „vrdaju“

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2021

Istorijska presuda Upravnog suda u Zagrebu, bar tako kažu u nevladinom udruženju Dugine obitelji Naime, nakon pet godina pravnih bitaka, pomenuti sud je krajem aprila u slučaju istopolnog para Šegota-Kožić presudio da oni ne smeju biti diskriminisani u postupku procene za usvajanje dece, zbog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.