Gej parada u Splitu: Gradonačelnik na čelu

Izvor: Mondo, 08.Jun.2013, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej parada u Splitu: Gradonačelnik na čelu

U toku je Parada ponosa u Splitu. Na gradskom jarbolu u podne je istaknuta zastava duginih boja izrađena od satenskih traka. Grad nadleću helikopteri, a policija zaustavlja turiste, prenose hrvatski mediji.

Na paradu je oko 13.30 stigao i gradonačelnik Ivo Baldasar, a šetnja je počela nešto posle 14 sati.

"Imam čast biti prvi splitski gradonačelnik u paradi ponosa. Danas iz Splita šaljemo poruku da pripadnici LGBT zajednice imaju svoja prava", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Baladasar, a prenosi "Slobodna Dalmacija".

Od podneva iznad Splita preleće helikopter, a policija je blokirala trasu Pridea i prazni grad.

Riva je gotovo potpuno pusta, stavljaju se ograde, prazne kafići. Na trgu pred pozorištem nalazi se pet kombija, borna kola i nekoliko policijskih vozila, javlja Index.hr.

U centru se nalazi veliki broj interventnih policajaca. Mahom se radi o policajcima iz drugih Policijskih uprava, koje su došle u ispomoć splitskim kolegama. Čini se da nemira i većih problema neće biti, ocenjuje portal.

Policija pod punom borbenom spremom čuva i Zlatna vrata. Grupa američkih turista zaustavljena je.

"To je radi parade", objašnjava vodič.

Povorka ponosa proći će uobičajenom rutom - od Đardina, preko Marmontove ulice do Rive.

Danas istovremeno počinje i zagrebačka "Prajd sedmica", uvod u "Povorku ponosa" koja će biti održana 15. juna u hrvatskoj prestonici. “Prajd sedmica” počinje programom politčkih, aktivističkih, kulturnih i zabavnih događaja.

Tema 12. parade LGBT zajednice je odbrana Ustava Republike Hrvatske, a slogan "Ovo je zemlja za sve nas".

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Split pod opsadom: Policija prazni centar zbog Prajda, spremni i vodeni topovi

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2013

SPLIT - Od podneva iznad Splita prelijeće helikopter, a policija polako blokira trasu Prajda i prazni grad, prenose agencije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.