Split prajd, gradonačelnik na čelu

Izvor: B92, 08.Jun.2013, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split prajd, gradonačelnik na čelu

Split -- U Splitu se održava Parada ponosa. Na čelu povorke biće gradonačelnik Splita Ivo Bladasar koji će se obratiti okupljenima.

Splitski gradonačelnik, koji je kao kandidat SDP-a pobedio na nedavnim lokalnim izborima, nedavno je izjavio da će pružati podršku LGBT zajednici tokom svog mandata, te da će "uvek biti na strani slabijih".

Sanja Juras, koordinatorka Lezbejske grupe Kontra, kaže da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << “Split prajdu”, pored gradonačelnika, prisustvovati i pojedini predstavnici hrvatske vlade.

“Postoje najave da će Prajdu prisustvovati ministarka vanjskih poslova i ministar unutarnjih poslova. Biće podignuta i zastava na pjaci, na mestu gde je inače gradska zastava – ona će biti skinuta i biće postavljena u znak podrške i zaštite ljudskih prava LGBT osoba, zastava duginih boja”, najavljuje Sanja Juras.

Prema njenim rečima, grad Split je najavio i podršku za druge inicijative za zaštitu ljudskih prava LGBT osoba i promovisanja ravnopravnosti, kao što je osnivanje prvog LGBT kulturno-društvenog centra u ovom delu Hrvatske.

Povorka ponosa proći će uobičajenom rutom - od Đardina, preko Marmontove ulice do Rive.

Danas istovremeno počinje i zagrebačka "Prajd sedmica", uvod u "Povorku ponosa" koja će biti održana 15. juna u hrvatskoj prestonici. “Prajd sedmica” počinje programom politčkih, aktivističkih, kulturnih i zabavnih događaja.

Tema 12. parade LGBT zajednice je odbrana Ustava Republike Hrvatske, a slogan "Ovo je zemlja za sve nas".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PODRŠKA IZ VRHA: Split prajd, gradonačelnik na čelu

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jun.2013

Splitski gradonačelnik, koji je kao kandidat SDP-a pobedio na nedavnim lokalnim izborima, nedavno je izjavio da će pružati podršku LGBT zajednici tokom svog mandata, te da će "uvek biti na strani slabijih"

Nastavak na Telegraf.rs...

Gradonačelnik na čelu Split Prajda

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Jun.2013

Prvi radni dan novogizabranog splitskog gradonačelnika Ive Baldasara biće da učestvovanje u Povorci ponosa, koja će po treći put da prođe ulicama grada. Baldasar će zajedno sa šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić biti na čelu povorke koja će proći centrom Splita, ali uz mnogo manje uzbuđenja...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.