Gej aktivista iz Kuršumlije dobio spor zbog diskriminacije

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej aktivista iz Kuršumlije dobio spor zbog diskriminacije

Viši sud u Prokuplju usvojio je u celosti tužbu zbog diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije koju je podneo gej aktivista Stefan Radović iz Kuršumlije.

Radović je tužbu podneo protiv predsednika opštinskog odbora Srpske radikalne stranke i odbornika u Skupšini opštine Kuršumlija Zvezdana Ristića.

Sud je u presudi utvrdio da je Ristić izvršio oblik diskriminacije iz Zakona o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zabrani diskriminacije, po osnovu seksualne orijentacije, i zabranio mu da ponavlja izvršenu diskriminaciju, navodi se u presudi koju je Radović dostavio medijima.

Istom presudom sud je naložio Ristiću da Radoviću nadoknadi sudske troškove od 21.000 dinara, kao i da o svom trošku objavi presudu u Službenom listu SO Kuršumlija. Homoseksualni aktivista Stefan Radović podneo je tužbu protiv Ristića jer je na sednici SO Kušumlija za skupštinskom govornicom izvršio diskriminaciju tako što je homoseksualizam tretirao kao bolest, posebno apostrofirajući Radovića.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.