Izvor: Blic, 13.Sep.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski gej levičari traže od Tadića i DS da podrže Paradu ponosa

Evropska gej-lezbijska socijaldemokratska organizacija "Reinbou Rouz" apelovala je na predsednika Srbije Borisa Tadića i Demokratsku stranku da pruže podršku Paradi ponosa i daju primer u borbi protiv diskiriminacije.

"Reinbou Rouz" je u pismu upućenom Borisu Tadiću kao predsedniku Srbije i lideru Demokratske stranke izrazila očekivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će srpske vlasti obezbediti zadovoljavajući nivo zaštite učesnicima povorke što će, kako ocenjuju, biti "ohrabrujući znak posvećenosti srpske vlade odbrani univerzalnih ljudskih prava i slobode okupljanja".

U pismu se navodi da će "Reinbou Rouz" zajedno sa ostalim evropskim organizacijama za ljudska prava, obratiti veliku pažnju na Povorku ponosa zakazanu za 20. septembar.

Podsećajući na nivo homofobije u Srbiji - na nasilje nad gej osobama, bacanje suzavca "u gej klub Hrabro srce" "Rejnbou Rouz" je izrazila nadu da DS, kao članica evropske političke porodice socijaldemokratskih partija, može da pruži primer u borbi protiv diskriminacije, i da da podršku Povorci, u ime demokratskih principa ustanovljenih evropskim i nacionalnim zakonodavstvom.

"Reinbou Rouz" u pismu podseća na izglasavanje Zakona za zabranu diskriminacije koji uključuje i odredbe protiv diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.