Dragan-Antonije pretekao gejeve

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan-Antonije pretekao gejeve

Grupa građana, predvođena Draganom Davidovićem - bivšim monahom Antonijem koga je nedavno raščinila Srpska pravoslavna crkva, prošetala je danas trasom kojom će se sutra kretati "Parada ponosa".

U šetnji, koja je prošla mirno i bez incidenata, bilo je oko 300 građana, koji su nosili krstove, ikone i srpske zastave i pevali molitvene pesme.

Oni su prošetali Nemanjinom, Ulicom kneza Miloša >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Masarikovom, do palate "Beograđanka", gde su održali "moleban za spas srpskog naroda".

Skup je obezbeđivalo oko dvadesetak policajaca, koji su sukcesivno zatvarali ulice kuda je povorka prolazila.

Davidović je kao monah Antonije služio Srpskoj pravoslavnoj crkvi u manastiru Crna Reka, južno od Novog Pazara, da bi ga crkveni sud Eparhije Budimljansko-Nikšićke 10. maja ove godine raščinio monaškog života.

Monah Antonije je optužen za samovolju i nemonaško nepokoravanje nadležnim crkvenim vlastima, kao i za iznošenje brojnih neistina i kleveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.