Centar Beograda blokiran zbog Parade, veliki broj policajaca

Izvor: Prva.rs, 18.Sep.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar Beograda blokiran zbog Parade, veliki broj policajaca

U tom delu grada je primetan veliki broj policajaca i pripadnika specijalnih jedinica pod punom opremom.
Javni gradski saobraćaj odvija se po izmenjenom režimu. On se sukcesivno zatvara od 7.30, a od 8.00 sati pojedini delovi grada su potpuno zatvoreni tako da je onemogućen prilaz široj zoni skupa.
Policijski kordoni raspoređeni su duž ulice od Slavije do Trga Republike, kojom će se kretati učesnici Parade ponosaveć, na pojedinim mestima primećuju se oklopna vozila, kao i cisterne >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << za vodu i druga vozila.
U Beogradu će danas s početkom u 12 sati biti održana Parada ponosa 2016. Početak manifestacije koja promoviše prava i jednakost LGBT zajednice zakazan je za podne šetnjom sa Trga Slavija.
Ulazak na Paradu ponosa biće moguć sa Zelenog venca (iz Prizrenske ulice), kod zgrade Generalštaba (ugao Kneza Miloša i Nemanjine ulice), kod Pravnog fakulteta (ugao Beogradske i Bulevara kralja Aleksandra) i sa Trga Slavija (za one koji dolaze iz pravca Bulevara oslobodenja, Mekenzijeve, Deligradske i okolnih ulica).
Izvor: b92
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kratka istorija beogradskog Prajda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2016

Prvi pokušaj organizovanja Parade ponosa u Beogradu 2001. godine okončan je krvoprolićem. Učesnike su napali huligani i pripadnici desničarskih grupa. U godinama nakon toga, Parade su zabranjivane iz “bezbednosnih razloga”, da bi 2010. godine, u gradu pod opsadom, učesnici uspeli da prošetaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Prajd" je trenutno najpopularnija reč na Tviteru: Evo šta pišu naši građani

Izvor: B92, 18.Sep.2016

U Beogradu će danas s početkom u 12 sati biti održan Prajd “Parada ponosa“ od Slavije do Trga Republike, kojom će se kretati učesnici Parade...Naši tviteraši ne spavaju i veoma su aktivni povodom ove teme. Na Tviteru reč “prajd“ je na prvom mestu po broju pominjanja u objavama. Mišljenje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.