Izvor: KraljevoPress.com, 13.Avg.2011, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kraljevu se godinu dana meri koncentracija polena u vazduhu

(Foto arhiv: KRALJEVOPRESS)

U Kraljevu je pre tačno godinu dana instaliran aparat za merenje koncentracije alergenog polena, vredan 10.000 evra, koji je Agencija za zaštitu životne sredine Srbije poklonila gradu, a koji analizira 24 vrste polenskih zrna sa površine prečnika 30 kilometara.

Ovo je jedna od 38 automatskih stanica u Srbiji, a rezultati analiza vazduha iz svih stanica dostupni su i >> Pročitaj celu vest na sajtu KraljevoPress.com << na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine www.sepa.gov.rs, dok se redovni izveštaji o koncentraciji dostavljaju i medijima.
Aparat se danas nalazi na zgradi nekadašnjeg "Gvožđara" i, zajedno sa automatskom stanicom za merenje aerozagađenja, postavljenom kod Železničke stanice, vrednom 100.000 evra, donacija je Evropske unije.

U pojedinim evropskim zemljama koncentracija alergenog polena u vazduhu meri se više od dvadeset godina.

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.