Preko 40 izlagača na prvom Festivalu meda u Medveđi

Izvor: juGmedia, 10.Okt.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 40 izlagača na prvom Festivalu meda u Medveđi

Preko 40 izlagača imali su priliku da predstave i promovišu raznovrsne pčelinje proizvode, inovacije u pčelarskoj opremi kao i kozmetiku i preparate na bazi pčelinjih proizvoda na prvom Festivalu meda koji je održan juče u prepunoj Sportskoj hali u Medveđi.

Festival je organizovan u okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa udruženjem pčelara “Apis” i opštinom Medveđa, kao partnerom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na projektu

Posetioci su, sa druge strane, pored svih vrsta meda, mogli da probaju i crni med koji je specifičan za teritoriju opštine Medveđa.

Na nama u lokalnoj samoupravi je da stvorimo što je moguće povoljnije uslove za poslovanje naših sugrađana, u čemu nam veliku pomoć daju ljudi iz organizacije GIZ ovakvim projektima kako bi mali proizvođači stvorili osnovu za sigurniju budućnost“, istakao je na otvaranju festivala predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

On je dodao da opština Medveđa svoju šansu za razvoj vidi kroz pomoć poljoprivrednim proizvođačima, jer postoje prirodni resursi za razvoj pčelarstva, stočarstva, voćarstva i treba ih iskoristiti kao prednost ovog kraja.

Festival meda je bio san pčelarskog udruženja Apis i on je ostvaren”, izjavio je predsednik udruženja Miloš Jović.

Pored izložbenog i prodajnog dela na festivalu su bila održana i dva stručna predavanja koja su realizovana od strane Saveza pčelarskih organizacija Srbije. Na Festivalu meda postavljena je i izložba slika “Pčela na cvetu”, autora i pčelara iz Leskovca, Zorana Markovića, a propraćen je i kroz tematske radionice predškolske ustanove “Mladost” iz Medveđe i umetničkim delima dece školskog uzrasta.

Festival meda u Medveđi prvi put je organizovan u ovakvoj formi, ne samo u Medveđi već i na teritoriji Jablaničkog okruga.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.