PČELARI U PROBLEMU: Evo koji ćemo med ove godine papreno plaćati

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PČELARI U PROBLEMU: Evo koji ćemo med ove godine papreno plaćati

Ovogodišnja bagremova paša, koja je najznačajnija u pogledu količine meda koja se dobija, potpuno je podbacila u prinosima, zbog vremenskih neprilika.

Glavni uzrok tome jesu elemetarne nepogode, koji su posebno pogodile sever, istok i zapad zemlje, dok je jug prošao malo bolje sa simboličnim pronosima.

Mijić objašnjava da bagremov med traži noćnu temperaturu koja ne ide ispod 15 stepeni i dnevnu koja ne prelezi 30 stepeni. On kaže da je možda samo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dan bio takav, što ukazuje na lošu godinu za bagremov med.

Ovaj proizvođač kaže da ima zaliha bagremovog meda od prošle godine, što znači da će ga biti na tržištu, ali i da će potražnja formirati cenu.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.