Horor  u Nišu: Hiljade pčela u centru grada napadalo ljude

Izvor: JuznaSrbija.info, 31.Maj.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horor u Nišu: Hiljade pčela u centru grada napadalo ljude

Roj se oko 11.30 časova obmotao oko ulične svetiljke tik iznad njegovog aparata za kokice

Bilo je kao u horor filmovima, crni zujeći oblik mi se približavao. Počeo sam da bežim glavom bez obzira, a pridružili su mi se mnogi prolaznici!

Ovo je isprepadano izjavio Nišlija Aki Destani, svedok nesvakidašnje najezde odbeglog roja pčela do koje je juče došlo u centru Niša. Kako kaže, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << užas je tek počinjao, roj se oko 11.30 časova obmotao oko ulične svetiljke tik iznad njegovog aparata za kokice.

- Došle su iz pravca Ulice Svetozara Markovića, gde je zgrada Policijske uprave. Kada sam se izmakao, očekivao sam da će otići dalje, ali su se one zaustavile na kandelabru u pešačkoj zoni. Ljudi su bili užasnuti - priča ovaj prodavac.

Ko je pozvao Udruženje pčelara, nije poznato, ali su oni poslali iskusnog profesionalca u pčelarstvu Dragišu Mihajlovića. Bez ikakve opreme, osim merdevina i kartonske kutije, Mihajlović se popeo uz svetiljku i četrdeset minuta prikupljao pčele. Spasilačku akciju okončao je s jednim ubodom.

- Odnekud su pobegle i izgubile se. Zato deluju ovako besno i pogubljeno. Najteže je bilo naterati maticu da uđe u kutiju. Kad je ona ušla, ostale su je sledile. Pametne su to životinje, otići će one u drugu košnicu - kaže spasilac pčela.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.