Danas počinje drugi Sajam zdrave hrane u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas počinje drugi Sajam zdrave hrane u Nišu

Ovaj sajamski događaj okuplja brojne firme koje će na sajmu prikazati svoju ponudu proizvoda iz oblasti kao što su: prerada voća i povrća, zdrava hrana, makrobiotika, organska proizvodnja hrane, sušeno voće, pečurke.
Biće izložena oprema za preradu voća i povrća, sušare, hladnjače, mašine za pakovanje. Takođe, u ponudi su i lekovito bilje i preparati od lekovitog bilja, med >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i proizvodi od meda.
Na Sajmu će se predstaviti i konsultantske kuće, stručna udruženja, a biće dostupna i stručna literatura.

Ovaj Sajam, jedini te vrste južno od Beograda, ima za cilj promociju proizvoda i proizvođača kroz degustaciju najkvalitetnijih proizvoda i ocenjivanje kvaliteta.
Prošlogodišnji sajam je ispunio svoje ciljeve jer je uz veliku posetu brojnih zaiteresovanih građana iz Niša i čitavog regiona pružio jedinstvenu priliku za povezivanje sa potencijalnim kupcima iz zemlje i inostranstva, pronalazenje investitora za proizvodnju, ambalazu i plasman proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom.
Primeri uspešnog plasmana proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom, koji se oslanjaju na tradicionalne načine prerade i pripremanja hrane, ukazuju na potrebu favorizovanja takvih proizvoda kao bitnog elementa turističke ponude.
Svi su žele da probaju futoški kupus, homoljski med, duvan čvarke, sajam je dobra prilika za to.
Zbog toga će na Sajmu, pored kompanija koje su se opredelile da svojim kupcima isporučuju zdravu hranu od najkvalitetnijih domaćih sirovina, u posebnom delu „Etno kutka“ biti predstavljeni proizvodi pripremljeni na tradicionalan način.

Sajam će pratiti i bogat prateći program u vidu tribina, predavanja vezanih za standardizaciju, zakonsku regulativu i primere dobre prakse.
Cilj je da sa proizvodima zdrave i organske hrane građani upoznaju i sa predstavnicima trgovinskih radnji, hotela, velikih trgovinskih lanaca i izvoznika.
Pored dela u kome će se promovisati proizvođači zdrave i organske hrane, posebna pažnja biće posvećena i svima onima koji se na direktan ili indirektan način brinu o našem zdravlju.
U „Krugu zdravog života“ će se naći lekarske ordinacije, velnes centri, fitnes klubovi, nutricionisti i svi oni koji pomažu da ostanemo zdravi i u fit formi. Takođe, biće predstavljeni antistres i relaks programi.
Sajam se održava u prostoru novog EXPO Centra- Niško sajmište, na Vizantijskom bulevaru, preko puta Merkatora.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.