Izvor: Arte, 27.Feb.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmomartovski marš

Kulturni centar REX, Jevrejska 16, Beograd,28. februar 2015. u 15h. Kao i uvek, na starom mestu gostoprimljivog Kulturnog centra Rex i u staro vreme, poslednje subote u mesecu od tri do šest popodne, učimo nešto novo.

Kao i uvek, na starom mestu gostoprimljivog Kulturnog centra Rex i u staro vreme, poslednje subote u mesecu od tri do šest popodne, učimo nešto novo.

Na ovom ženskom danu ćemo zajedno da smišljamo i izrađujemo parole za osmomartovski marš >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << koje ćemo kasnije da radimo na transparentima. Tehnike izrade će biti različite, od stencil tehnike do ispisivanja parola slobodnom rukom na transparentima. Radićemo sa sprejevima, četkama i akril bojama.

Prethodno znanje i iskustvo u pravljenju transparenata nije neophodno. Nije potrebna ni bilo kakva posebna prijava za učešće u radionici. Sve što jeste potrebno je da razmislite i ponesete na ovu radionicu istinu u sebi samima u odnosu na ovo patrijarhalno društvo u kojem živimo i viziju da je za nas žene drugačiji svet moguć!

Na ovoj radionici ćemo u sigurnom ženskom prostoru takav svet graditi zajedno - dobrodošle ste sve, a posebno nam je drago što ovaj put na radionicu možemo pozvati i gluve i nagluve žene.

Radionicu vode Biljana Vulićević - aktivistkinja feminističke organizacije Ženski prostor iz Niša, poznavateljka znakovnog jezika i studentkinja i Dragana Garić - aktivistkinja, lezbejka i feministkinja

Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene!
Pogledaj vesti o: Osmi mart

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.