Momak koji je zaboravio da kupi poklon se nada da mu je devojka feministkinja

Izvor: Njuz.net, 08.Mar.2013, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momak koji je zaboravio da kupi poklon se nada da mu je devojka feministkinja

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Momak moli Boga da njegova devojka veruje u ravnopravnost polova

BEOGRAD, 8. mart 2013, (Njuz) – Miša Kecmanović, apsolvent mašinskog fakulteta u Beogradu, nada se da je njegova nova devojka Ivana, kojoj je zaboravio da kupi osmomartovski poklon, feministkinja.

- Zabavljamo se tek nekoliko meseci i još nismo pričali o tome, ali se iskreno nadam da i ona, kao i ja, veruje u ravnopravnost polova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << i u to da je Osmi mart, na način kako se u našem patrijarhalnom društvu proslavlja, samo još jedan od načina na koji muškarci ugnjetavaju žene – kaže Miša – U slučaju da nema problem sa tim da se kod nas žena posmatra pre svega kao seksualni objekat, supruga i majka, pa tek onda kao ljudsko biće, e onda sam u velikoj nevolji – kaže on.
Zaboravni apsolvent kaže kako smatra da je „opšteprihvaćeno konvencionalno iskazivanje pažnje ženama samo na današnji dan nekim glupim poklonom, samo da bi ih svih ostalih dana u godini tretirali kao slabiji pol rak-rana našeg društva“, dodavši da se „moli Bogu da postoji neka mala šansa da i ona isto tako misli“.
- Žene su u svetu ginule da bi izborile svoja prava, i sumnjam da bi Klara Cetkin, o kojoj sam danas pročitao baš mnogo toga na Vikipediji u nadi da je i moja devojka kojim slučajem čula za nju, volela da vidi u kakvu se farsu sa cvećem, poklonima i romantičnim večerama u Srbiji ovaj dan pretvorio – navodi Kecmanović i dodaje da romantična večera možda i nije loša opcija ako državne firme nisu svuda već sve rezervisale.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.