Dokument: Znači li nam osmi mart? (RTV1, 17.30)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2021, 07:01

Dokument: Znači li nam osmi mart? (RTV1, 17.30)

Gospođa Radmila iz Gornjeg Rataja koja je na pitanje novinarke: „Šta se obeležava 14. februara?", dala je odgovor koji je nasmejao sve koji su pogledali ovaj snimak, a kojem se vraćamo svakog 14. februara i 8. marta. Njen odgovor prožima svest i podsvest na više načina; pitanje je otkud toliko emisija o ljubavi i sve više tabloidnih izveštavanja o nasilju nad ženama?

Jedina preostala temakojese feminizam čvrsto drži je nasilje nad ženama, mesto najvidljivijeg, najružnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oblika diskriminacije. Ali, da li su osude dovoljne, zbog čega su takvi obrasci ponašanja toliko žilavi, bez obzira na zakone?

Kada govorimo o osmom martu, proklamovanoj rodnoj ravnopravnosti, u vremenu rada od kuće za vreme pandemije – gde su se obaveze, ali i kontrola još više povećali, gde nismo sigurni da li je to samo epidemiološka mera ili budućnost, ima li mesta raspravi o smislu i značenju Dana žena, imamo li nove žene i stari datum? Jesmo li uradile nešto za sebe, a da to nije pumpanje usana i stavljanje filera i botoksa?

Sagovornici: dr Vladimir Mihić – socijalni psiholog, Marina Savić – aktivistkinja, Petrica Đaković – novinarka nedeljnika „NIN“, Dragana Pejović - novinarka nedeljnika „NIN“ i Milivoje Mili Čolić – novinar i autor bloga „Estradanje“.

Autorka emisije: Eržika Pap Reljin

RTV1/ subota, 6. mart u 17.30

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.