Danas je osmi mart, Međunarodni dan žena

Izvor: juGmedia, 08.Mar.2013, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je osmi mart, Međunarodni dan žena

OSMI mart se radno obeležava u znak sećanja na dan kada su se pre 100 godina žene izborile za pravo glasa, iako se potonje generacije nisu proslavile u borbi za ravnopravnost, čak ni u zemljama takozvane zapadne civilizacije.

U Srbiji se Osmi mart nekada obeležavao zaista svečano, sa balovima i buketima cveća. Danas je ovaj dan više teret nego radost, i za žene i za muškarce.

Jer, predsednici i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << direktori, muškarci, svoju štedljivost pokazuju tako što zabranjuju da se pare arče na ručkove i poklone (primer Leskovca p.a), a žene bi da izbegnu oveštala pitanja supruga i dece sa tankim budžetom koja se uglavnom svode na jednu rečenicu – A šta da ti kupim za 8. mart? A potom sledi kuhinja i kecelja, da se spremni nešto lepo za one koji su doneli cveće ili ogledalce.

No, uprkos svemu, drage dame, ovo je vaš praznik, kakv god da je – jedini je, pa vam redakcija Jugmedie čestita i želi van da ga obeležite sa najdražima i u dobrom raspoloženju

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Međunarodni dan žena,   Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.