Bin Laden preti Francuskoj napadima

Izvor: Glas javnosti, Beta, 28.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bin Laden preti Francuskoj napadima

DUBAI - Lider Al Kaide Osama bin Laden pozvao je Francusku da povuče svoju vojsku iz Avganistana, i, u audio-poruci objavljenoj na televiziji Al Džazira, zapretio njenim građanima novim napadima.

U kratkom audio-snimku pod nazivom "Poruka za francuski narod", Bin Laden je rekao da muslimani imaju pravo da odgovore nasiljem na zabranu nošenja islamskog vela u Francuskoj i pozdravio otmicu grupe francuskih građana u Nigeru.

"Jedini način da sačuvate svoju bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jeste da okončate sve vaše nepravde prema našoj naciji, pre svega prokleti rat (bivšeg predsednika SAD Džordža) Buša u Avganistanu", poručio je lider Al Kaide u poruci čije je delove emitovala Al Džazira. U Avganistanu je raspoređeno oko 3.750 francuskih vojnika.

Bin Laden je upitao Francuze kako može biti pravedno da Francuska učestvuje u "okupaciji islamskih zemalja, da podržava Amerikance u pokolju muslimanskih žena i dece, a da ipak želi da živi u miru".

"Dok ubijate, i vi ćete biti ubijani. Dok uzimate zarobljenike i mi ćemo vas zarobljavati. Dok pretite našoj bezbednosti i vaša bezbednost će biti u pitanju", rekao je on. "Otmica vaših stručnjaka reakcija je na napravdu koju vi primenjujete prema našoj islamskoj naciji", rekao je vođa Al Kaide.

Ogranak te terorističke mreže u islamskom Magrebu preuzeo je odgovornost za otmicu petoro Francuza 16. septembra u Nigeru u jednom mestu u blizini rudnika uranijuma, a pretpostavlja se da su oni prebačeni u susedni Mali.

Ako ga ne uhvate Tadic ce im otkazati poslusnost.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.