Izvor: Radio 021, 01.Okt.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pretnji novinarima tužilac traži 10 meseci zatvora u SAD

Državni javni tužilac zatražio je da Robert Čejn, kome se sudi zbog toga što je pretio smrću novinarima lista "Boston glob", bude osuđen na deset meseci zatvora.

Na suđenju koje je danas završeno u Bostonu, tužilac je tražio i da Čejn plati "Globu" 16.000 dolara, koliko je taj list potrošio na dodatno obezbeđenje nakon njegovih pretnji, preneo je AP.

Čejn je uhapšen u avgustu prošle godine, zbog toga što je 14 puta telefonom uputio pretnje smrću novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i urednicima "Globa", na koje je bio ljut zato što su pozvali kolege širom Amerike da osude napade predsednika Donalda Trampa na medije.

Na suđenju je priznao krivicu, a njegov advokat izjavio je da njegov klijent duboko žali zbog "neoprostivog postupka". Sudija će kaznu Čejnu saopštiti u sredu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.