Zbog pretnji novinarima tužilac traži 10 meseci zatvora u SAD

Državni javni tužilac zatražio je da Robert Čejn, kome se sudi zbog toga što je pretio smrću novinarima lista "Boston glob", bude osuđen na deset meseci zatvora.
Zbog pretnji novinarima tužilac traži 10 meseci zatvora u SAD
Foto: Pixabay
Na suđenju koje je danas završeno u Bostonu, tužilac je tražio i da Čejn plati "Globu" 16.000 dolara, koliko je taj list potrošio na dodatno obezbeđenje nakon njegovih pretnji, preneo je AP.
 
Čejn je uhapšen u avgustu prošle godine, zbog toga što je 14 puta telefonom uputio pretnje smrću novinarima i urednicima "Globa", na koje je bio ljut zato što su pozvali kolege širom Amerike da osude napade predsednika Donalda Trampa na medije.
 
Na suđenju je priznao krivicu, a njegov advokat izjavio je da njegov klijent duboko žali zbog "neoprostivog postupka". Sudija će kaznu Čejnu saopštiti u sredu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet