Izvor: Radio 021, 08.Jul.2020, 21:09

Za javne servise protesti "nevidljivi", na nacionalnim frekvencijama sapunice i rijaliti

Iako se veliki protesti dešavaju u Beogradu i Novom Sadu, to, po svemu sudeći, nije vest za većinu televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Demostranti u Novom Sadu kamenovali su Gradsku kuću, a u protestima je nastradao i ulaz u zgradu Radio-televizije Vojvodine.

Događanje ispred sopstvenih vrata za uredništvo RTV-a, po svemu sudeći, nije vredno prenosa uživo. U 8:40 časova, na pokrajinskom javnom servisu građani su mogli da gledaju seriju "Crno siroče". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

U Beogradu je situacija možda još dramatičnija. Na ulice je izašla konjica, a na demostrante su bačeni suzavci. Međutim, na Radio-televiziji Srbije, u momentu dok se građani sukobljavaju sa policijom, emituju po ko zna koju reprizu serije "Bela lađa".

RTS se naknadno uključio u izveštavanje sa protesta.

Jedina televizija sa nacionalnom frekvencijom koja izveštava sa protesta jeste Pink. U studiju Pinka nalazi se nekoliko sagovornika, koji se mahom kritički odnose prema demostracijama, poručujući da su se povukli oni koji su se okupili kako bi mirno protestovali, te da su proteste preuzeli oni koji potenciraju nasilje.

U 20:40 na televiziji B92 građani su mogli da gledaju seriju "Dva oca i dva sina". Sličan sadržaj je bio i na "Prvoj", gde se emituje serija "Drugo ime ljubavi", pre nego što počne "Igra sudbine".

Na televiziji Happy su, naravno, rijaliti "Parovi".

Jedine dve televizije koje od početka izveštavaju sa protesta su N1 i Nova S, čiji se reporteri nalaze u Beogradu i Novom Sadu.

Dešavanja u Novom Sadu i Beogradu uživo možete da pratite i na našem portalu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.