Izvor: Radio 021, 18.Jan.2020, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin o novom zakonu o vojsci: Ne organizuju se isto ravničarska i brdska brigada

Novi Zakon o Vojsci Srbije obezbeđuje da vojska bude efikasnije organizovana u skladu sa okolnostima i okruženjem, a izmenama je predviđeno i vraćanje starih imena pojedinim brigadama, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Naveo je da nove okolnosti podrazumevaju drugačiju organizaciju vojske u odnosu na nekadašnju.

"Prva brigada koja pokriva ravničarski deo, prvenstveno Vojvodinu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << četvrta koja se nalazi u brdima imaju isti raspored jedinica, vojnika, istu tehniku, što prosto nije dobro", rekao je Vulin za RTS.

Prema njegovim rečima, podignuta je starosna granica za prijem profesionalnih vojnika na 40 godina, a na 45 godina za oficire ako su prošli vojnu obuku.

Takođe, vraćaju se i nazivi pojedinim brigadama poput slavne 63 padobranske ili 72 specijalne brigade.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.