Izvor: Radio 021, 02.Mar.2021, 14:36

Vučić najavio gradnju nove kovid bolnice u Novom Sadu, Vučević očekuje da posle epidemije to bude Gradska bolnica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi u okolini Novog Sada trebalo da se gradi treća kovid bolnica, nakon onih koje su sagrađene u Batajnici i Kruševcu.

Predsednik nije davao detaljnije informacije o lokaciji, kapacitetu ili vremenu gradnje, osim da je o novom zdravstvenom objektu razgovorao sa Vladom Srbije.

"Dobio sam nove podatke jutros u 8 časova, ti nisu reprezentativni. Ono što je važno i što jeste nova ideja o kojoj smo razgovarali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zamoliću Vladu Srbije, Anu Brnabić i ministra finansija da izgradimo još jednu kovid bolnicu na severu Srbije, u okolini Novog Sada", rekao je Vučić danas u Sarajevu.

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević za 021.rs kaže da ga je obradovala vest da se planira gradnja dodatnih bolničkih kapaciteta u Novom Sadu u vidu kovid bolnica. On je precizirao da nema detaljnije informacije o projektu koji je najavio Vučić.

Prvi čovek Novog Sada je dodao da su bolnice generalno potrebne, jer ne znamo kako će se odvijati epidemija, ali je sigurno da će se kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, a potencijalno i buduća u Novom Sadu posle služiti za lečenje drugih bolesti kao Opšta bolnica, jer imaju poluintenzivnu i intenzivnu i itekako povećavaju broj mesta za smeštaj pacijenata.

"Više puta smo, da kažem tako, lobirali, borili se i isticali da Novi Sad zaslužuje da dobije Gradsku bolnicu. Nama generalno treba sekundarni nivo zdarstvene zaštite, tako da ovu priču doživljavam u tom kontekstu, odnosno da dobijemo jednu bolnicu koja bi u ovom trenutku bila kovid bolnica, a posle bi bila za dodatne kapacitete kao Gradska bolnica", kaže Vučević za 021.rs.

Kaže i da će narednih dana biti poznati i drugi detalji, a da prvo treba da se vidi koja bi to lokacija bila najbolja za novu bolnicu u Novom Sadu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novi Sad decenijama čeka Gradsku bolnicu, a izgleda da će korona tu pomoći

Izvor: Luftika.rs, 02.Mar.2021

Novi Sad već decenijama bukvalno vapi za opštom gradskom bolnicom jer su ovako kapaciteti Kliničkog centra Vojvodine potpuno prebukirani.. Spas za novosadsko zdravstvo mogao bi se naći u koroni budući da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio danas da bi u okolini Novog Sada trebalo da...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.