Izvor: Radio 021, 20.Sep.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Siniša Mali ne mora da ima diplomu, može biti ministar i sa osnovnom školom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da opozicija stoji iza blokade Rektorata Univerziteta u Beogradu, gde grupa studenata zahteva da rektorka od premijerke zatraži smenu ministra finansija Siniše Malog zbog sumnje da je plagirao doktorat.

On je rekao da ti studenti žele da utiču na sastav Vlade i da Siniša Mali, čiju smenu studenti traže, ne mora da ima bilo kakvu diplomu, može da ima i samo osnovnu školu. Prema njegovim rečima, to je pitanje političkog izbora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za šta odgovara onaj ko je taj izbor napravio.

Vučić je izjavio da je "cilj blokade da se izazove pažnja i da država neće slati policiju".

"Sve su to partijski aktivisti, sve su to Đilasovi i Jeremićevi... Maltretiraju ljude da ne mogu da uđu u Rektorat", rekao je predsednik Srbije i lider vladajuće Srpske napredne stranke.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Rektorka UB: Nadležni će ubrzati odlučivanje o doktoratu Malog

Izvor: RTS, 20.Sep.2019

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, poručila je da će nadležne službe Univerziteta učiniti sve kako bi se ubrzale procedure odlučivanja o osporenom doktoratu ministra finansija Siniše Malog. Studenti iz Udruženja "1 od 5 miliona", koji već sedmi dan blokiraju Rektorat,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.