Izvor: Radio 021, 22.Jul.2020, 20:52

Vučić: Dva meseca 60 odsto minimalca za sve radnike malih i srednjih preduzeća

Država će za naredna dva meseca dati po 60 odsto od minimalaca za sve radnike u malim i srednjim preduzećima i kod preduzetnika, a za najmanje još jedan mesec odložiće plaćanje poreza i doprinosa, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u Drugom dnevniku RTS najavio i projekat "Moja prva plata" u kojem će država devet meseci sa po 20.000 dinara poslodavcu finansirati platu jednog novozaposlenog srednjoškolca, a sa 24.000 dinara platu savakog novozaposleniog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa diplomom više škole ili fakulteta.

"Dali smo do sada 1,36 milijardi za 12.000 preduzeća u Srbiji pod najpovoljnijim uslovima", rekao je Vučić i, nabrajajući dosadašnja ulaganja iz paketa ekonomskih mera, ocenio da Srbiji u ekonomiji u uslovima pandemije "ide manje loše" nego drugim zemljama.

"Moramo voditi računa o stopi javnog duga, ona je sad 57,2 odsto bruto nacionalnog dohotka, a gledaćemo da ne pređe 60 -61 odsto BDP", rekao je Vučić, navodeći da je u mnogim evropskim zemljama stopa javnog duga skočila iznad 120 ili 150, u Grčkoj čak više 200 odsto.

"Peticija protiv Kriznog štaba iživljavanje nad najboljim lekarima"

Predsednik Srbije je izjavio da je peticija protiv Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa, koju je do sada potpisalo više od 700 lekara, "iživljavanje nad najboljim lekarima u Srbiji".

Vučić je za RTS izjavio da rad Vlade i Kriznog štaba u borbi protiv korona virusa kritikuju oni koji su "menjivali linoleum u liftovima" zdravstvenih ustanova dok su bili na vlasti, dok je u poslednjih šest godina u zdravstvo ulagano više nego prethodnih 75 godina.

"Neću da dozvolim da ostane bez odgovora napad na najbolje od nas. Posao nekih je da unište sve što postoji u Srbiji. Nije problem, Aleksandar Vučić je najgori na svetu, ostavite ove lekare na miru, ostavite one divne ljude", kazao je Vučić.

"Pretekli smo Nemačku u testiranju"

Vučić je ocenio normalnim da su ljudi zabrinuti zbog epidemije i da je to prirodna reakcija, tvrdeći kako činjenice pokazuju da je manji prrocenat zaraženih u odnosu na prethodne dane.

"Mi smo danas postali četvrta ili peta zemlja u Evropi po broju testiranih, pretekli smo Nemačku, a ispred nas su Švajcarska, Austrija, mali Luksemburg", rekao je Vučić.

On je reako da se Srbija odlučila za drugačiji pristup od mnogih drugih zemlaja.

"Mi testiramo više od ostalih jer želimo da identifikujemo bolest i da se borimo za živote ljudi, a ne za političke brojeve", rekao je Vučić.

On je naglasio da je u toku realizacija projekata novih kovid bolnica kako bi Srbija bila spremna za jesen i za zimu.

Vlada do kraja avgusta

Konsultacije su u toku, a građani novu vladu mogu da očekuju krajem avgusta, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da razgovara sa saradnicima, a građanima poručio da ne veruju u informacije koje se pojavljuju u medijima o navodnim podelama ministarskih mesta.

"Bukvalno su sve izmišljotine o broju ministara, sve je laž do laži", rekao je Vučić.

On je najavio da će do 3. avgusta biti verifikovani mandati i formirana pokrajinska skupština Vojvodine, dok bi državni parlament trebalo da bude konstituisan 3. ili 4. avgusta.

Autor: FoNet,Beta,021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vučić najavio: Dva meseca 60 odsto minimalca

Izvor: JUGpress.com, 23.Jul.2020, 08:35

BEOGRAD..– Država će za naredna dva meseca dati po 60 odsto od minimalaca za sve radnike u malim i srednjim preduzećima i kod preduzetnika, a za najmanje još jedan mesec odložićemo plaćanje poreza i doprinosa, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić...On je u Drugom dnevniku...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.