Izvor: JUGpress.com, 23.Jul.2020, 08:35

Vučić najavio: Dva meseca 60 odsto minimalca

BEOGRAD

– Država će za naredna dva meseca dati po 60 odsto od minimalaca za sve radnike u malim i srednjim preduzećima i kod preduzetnika, a za najmanje još jedan mesec odložićemo plaćanje poreza i doprinosa, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u Drugom dnevniku RTS najavio i projekat “Moja prva plata” u kojem će država devet meseci sa po 20.000 dinara poslodavcu finansirati platu jednog novozaposlenog srednjoškolca, a sa 24.000 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << platu savakog novozaposleniog sa diplomom više škole ili fakulteta.

Dali smo do sada 1,36 milijardi za 12.000 preduzeća u Srbiji pod najpovoljnijim uslovima, rekao je Vučić i ocenio da Srbiji u ekonomiji u uslovima pandemije “ide manje loše” nego drugim zemljama.

“Moramo voditi računa o stopi javnog duga, ona je sad 57,2 odsto BDP, a gledaćemo da ne pređe 60 do 61 odsto BDP”, rekao je Vučić, navodeći da je u mnogim evropskim zemljama  stopa javnog duga skočila iznad 120 ili 150, u Grčkoj čak više 200 odsto.

(Izvor:FoNet)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.