Vozovi kreću preko novog železničkog mosta danas u podne

Izvor: Radio 021, 07.Apr.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozovi kreću preko novog železničkog mosta danas u podne

Redovan železnički saobraćaj preko novog mosta u Novom Sadu krenuće u danas, 7. aprila, u podne, najavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je danas izjavila i da se očekuje da se do juna završe preostali radovi na pristupnim saobraćajnicama, kako bi građani Novog Sada mogli u potpunosti da koriste novi most.

Prema redu vožnje na sajtu "Srbija voza" prvi bi preko mosta trebalo da pređe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << voz na liniji Novi Sad- Beograd (centar) koji u subotu polazi u 13.30 časova.

Podsetimo da je železnički saobraćaj preko Dunava u prekidu od četvrtka uveče pa do subote u podne zbog radova na montaži kontaktne mreže na novom železničko-drumskom mostu, sagrađenom na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta.

Novi most je pre nekoliko dana imao i testove opterećenja. Nije bilo nikakvih zvaničnih informacija o tome, jedine je izneo projektant Aleksandar Bojović na forumu NSBuild.

Dodajmo i da državni organi nigde nisu spomenuli informacije o tehničkom prijemu, upotrebnoj dozvoli i drugim saglasnostima koje su neophodne da bi neki most ili saobraćajnica mogli da se koriste. Tako će izgleda i ovaj most, kao i prethodni novosadski mostovi, početi da se koristi, a možda i godinama služiti svrsi, a da nikad ne dobije sve dozvole.

Autor: 021.rs/Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Čestitke povodom Svetskog dana Roma

Izvor: RTS, 07.Apr.2018

Državni zvaničnici uputili su čestitke povodom Svetskom dana Roma, 8. aprila. . Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić čestitala je 8. april - Svetski dan Roma.."Vlada Republike Srbije posvećena je kontinuiranom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.