Izvor: Radio 021, 26.Nov.2020, 15:29

Vojvodić: U gledanju televizije nema ni "o" od onlajn nastave

Predsednica Sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Vesna Vojvodić izjavila je danas za N1 da gledanje televizije "nije ni 'o' od onlajn nastave", posebno kada su svi svedoci da sada na drugom programu RTS idu prenosi skupštinskih sednica.

"Jako je bitno da se otključaju digitalni udžbenici i Evropska investiciona banka je sa 65 miliona evra podrške rekla da investira za digitalizaciju osnovnih i srednjih škola u Srbiji, da Ministarstvo prosvete otključa digitalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << udžbenike za svu decu u Srbiji", rekla je Vojvodić.

Gledanje televizije - nema tu ni 'o' od onlajn nastave, rekla je ona i istakla da su sindikati "snažno protiv toga da se zloupotrebe modeli digitalne komunikacije".

"Potpuno je nemoguće u okolnostima u kojima vam učenik čak i iskreno kaže da ne poseduje kameru, a onda vam šalje gomilu nekih radova, da vi tražite nultog kreatora domaćeg zadatka", objasnila je ona.

Govoreći o broju inficiranih u školama u Srbiji, Vojvodić je rekla da su uzalud pokušavali da dobiju precizne brojke iz 16 školskih uprava na teritoriji Srbije.

"Ja sam tokom prošle sedmice došla do podatka da je u školskoj upravi Beograd tog trenutka bio zabeležen trocifren broj. Koliko je to tačno? Ja mogu da mislim da je 972, a ne 114", rekla je Vojvodić.

Sindikat obrazovanja Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije i GSPRS Nezavisnost uputili su danas dopis Vladi Srbije, Ministarstvu prosvete i Kriznom štabu u kome se zahteva prelazak na onlajn nastavu i za osnovce do četvrtog razreda.

Kako su naveli, korona virus je desetkovao zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim i srednjim školama.

"Radi zaštite života i zdravlja i zbog velikog broja zaraženih (i dece i zaposlenih), zahtevamo da od ponedeljka 30.11.2020. godine i predškolske ustanove i zaposleni i deca u nižim razredima osnovnih škola pređu na onlajn nastavu", navodi se u dopisu.

Autor: N1, FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Gledanje TV nije onlajn nastava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020

Predsednica Sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Vesna Vojvodić izjavila je danas za N1 da gledanje televizije "nije ni o od onlajn nastave", posebno kada su svi svedoci da sada na drugom programu RTS idu prenosi skupštinskih sednica...Jako je bitno da se otključaju digitalni udžbenici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.