Vojvodić: U gledanju televizije nema ni "o" od onlajn nastave

Predsednica Sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Vesna Vojvodić izjavila je danas za N1 da gledanje televizije "nije ni 'o' od onlajn nastave", posebno kada su svi svedoci da sada na drugom programu RTS idu prenosi skupštinskih sednica.
"Jako je bitno da se otključaju digitalni udžbenici i Evropska investiciona banka je sa 65 miliona evra podrške rekla da investira za digitalizaciju osnovnih i srednjih škola u Srbiji, da Ministarstvo prosvete otključa digitalne udžbenike za svu decu u Srbiji", rekla je Vojvodić.
 
Gledanje televizije - nema tu ni 'o' od onlajn nastave, rekla je ona i istakla da su sindikati "snažno protiv toga da se zloupotrebe modeli digitalne komunikacije".
 
"Potpuno je nemoguće u okolnostima u kojima vam učenik čak i iskreno kaže da ne poseduje kameru, a onda vam šalje gomilu nekih radova, da vi tražite nultog kreatora domaćeg zadatka", objasnila je ona.
 
Govoreći o broju inficiranih u školama u Srbiji, Vojvodić je rekla da su uzalud pokušavali da dobiju precizne brojke iz 16 školskih uprava na teritoriji Srbije.
 
"Ja sam tokom prošle sedmice došla do podatka da je u školskoj upravi Beograd tog trenutka bio zabeležen trocifren broj. Koliko je to tačno? Ja mogu da mislim da je 972, a ne 114", rekla je Vojvodić.
 
Sindikat obrazovanja Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije i GSPRS Nezavisnost uputili su danas dopis Vladi Srbije, Ministarstvu prosvete i Kriznom štabu u kome se zahteva prelazak na onlajn nastavu i za osnovce do četvrtog razreda.
 
Kako su naveli, korona virus je desetkovao zaposlene u predškolskim ustanovama i osnovnim i srednjim školama.
 
"Radi zaštite života i zdravlja i zbog velikog broja zaraženih (i dece i zaposlenih), zahtevamo da od ponedeljka 30.11.2020. godine i predškolske ustanove i zaposleni i deca u nižim razredima osnovnih škola pređu na onlajn nastavu", navodi se u dopisu.
  • Nemanja

    27.11.2020 11:13
    @ Ja
    Na pragu smo 2021. godine, onaj ko nema osnovna sredstva informisanja i komunikacije treće decenije 21. veka, dakle računar, smart telefon, internet je već funkcionalno potpuno nepismena osoba. Napljuvao sam se do sada boga i oca po ovoj vlasti i "merama", ali izjaviti "ja nemam čime" kad to nešto košta koliko polovina kompleta udžbenika (i manje...) je licemerje tipa "sedi hlebu da te jedem". Za zaista ugrožene porodice/decu se može organizovati nešto solidarno da im se ta ista oprema i uslovi obezbede. Ja bih prvi, od svih gluposti koje mi izbijaju pare iz džepa, dao koji dinar da se obezbedi kakva-takva oprema onima koji stvarno ne mogu da je priušte.
  • Mama

    26.11.2020 18:45
    Prvo potvrdi da je TV nastava potpuni promašaj i onda navede da oni traže da svi pređe na TV nastavu. Zaključak: sindikate zabole uvo za kvalitet obrazovanja, samo da se ne radi.
  • Prdnem

    26.11.2020 18:13
    Kada u nekoj državi dodje do prevrata, državnog udara, rata, prvo se zauzimaju radio i tv stanice!!! Rtv u svakoj državi služi za propagandu a ne za obrazovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.