Izvor: Luftika.rs, 28.Feb.2020, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda na bazenima na Spensu i Slanoj bari hemijski ispravna

Najnovije kontrole kvaliteta vode u bazenima na Spensu i Slanoj bari pokazuju da je ona u oba slučaja hemijski ispravna. Rezultate analize preneo je portal 021.
Ovi podaci se nalaze u izveštajima koje je 021.rs dobio iz Gradske kuće nakon zahteva da ovi podaci budu javno objavljeni iz interesa bezbednosti građana, pošto te podatke nisu davali ni Spens, ni uprava Slane bare, kao ni Institut za javno zdravlje Vojvodine.
Na osnovu tih podataka može se pretpostaviti da će narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dana bazeni verovatno biti otvoreni, jer od ranije je poznato da nema mikrobiološke neispravnosti i problem je nastao prvenstveno zbog prisustva veće količine trihanometana.
Kako se vidi iz mišljenja Insituta za javno zdravlje Vojvodine koji su dostavljeni 021.rs na osnovu uzorka od subote, 22. februara u 11:20 časova i ponedeljka, 24. februara u 8:35 časova, na dečijem bazenu na Spensu u oba slučaja ustanovljena je ispravnost vode, kako mikrobiološka, tako i fizičko-hemijska.
Što se tiče Olimpijskog bazena na Spensu, uzorci su uzeti u sredu, 26. februara i pokazuju fizičko-hemijsku ispravnost. Takođe, 021.rs su iz Gradske kuće dostavili i nalaze od srede, 26. februara sa bazena sa Slane bare, gde je ustanovljeno da hemijska ispravnost bazena ne prelazi norme Pravilnika o zdrastvenoj ispravnosti bazenskih voda.
Podsetimo da su bazeni na Spensu zatvoreni pre nedelju dana i mada su iz ove ustanove rekli da je razlog elektro-kvar, tek nakon pisanja medija da se radi zapravo o zabrani po nalogu sanitarne inspekcije zbog hemijske neispravnosti, Grad je priznao prave razloge zatvaranja i zbog prikrivanja podataka ostavku je podneo direktor Spensa Milan Jarić.
Takođe, po nalogu Grada je zatvoren i bazen na Slanoj bari jer se ispostavilo da i kod njih ima problema sa filterima. U tom slučaju za sada nije bilo smena.
Jarića će zameniti njegov stranački kolega iz Socijaldemokratske partije Srbije, koju predvodi Rasim Ljajić. Novi v. d. direktor Spensa Dragan Milić je koordinator SDPS-a za Južnobački okrug.
Milić je rođen 1977. godine, a pre poslovne karijere imao je košarkašku karijeru, koju je počeo u KK Vrbas 1995. godine. Potom je igrao za Radnički iz Novog Sada, Hercegovac iz Gajdobre, Solna viking iz Stokholma i Lonviju u Francuskoj.
Dalje u svojoj biografiji navodi da je od 2004. do 2013. bio aktivni učesnik u sportu iz oblasti dijagnostike i razvoja rekreativnog sporta, dok je dve godine radio i u Bokserskom klubu Vojvodina kao član Upravnog odbora i kondicioni trener. Bio je vlasnik agencije za nekretnine „Lav nekretnine“, kao i vlasnik firmi za konsultantske aktivnost „Lav DM“ i „Lav Consalting 021“.
Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu postao je 2016. godine. Iste godina postao je i član Nacionalnog Saveta za mlade, kao i radne grupe za praćenje i sprovođenje Nacionalne strategije za mlade. Ima položen državni ispit, oženjen je i ima dvoje dece, navodi se u zvaničnoj biografiji.
Priča kupača koji se nije domogao mora, već samo dva gradska bazena

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.