Izvor: Radio 021, 25.Avg.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije donela odluku o interventnom otkupu pšenice i goveđeg mesa

Vlada Srbije donela je odluku o interventnom otkupu pšenice i goveđeg mesa.

Kako je rekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, interventni otkup je ovog puta pokrenut na inicijativu nekoliko udruženja, jer je izvoz junetine u Tursku u jednom trenutku bio zaustavljen, pišu "Novosti".

Kada je reč o pšenici, država će za 1,8 kilograma merkantilne davati kilogram semenske pšenice.

Nedimović je rekao da je izvoz za Tursku ponovo uspostavljen i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da država želi da u što kraćem vremenskom perodu oslobodi poljoprivredne proizvođače troškova koji su nastali zbog izvoza junetine za Tursku.

Kako objašnjavaju stručnjaci za agrar, ovo je već drugi poziv države da menja govedinu za kukuruz, jer je izvoz za Tursku u nekom momentu bio stopiran.

Razmena će se raditi po paritetu - 17 kilograma merkantilnog kukuruza za kilogram tovne junadi.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.