Vikipedija na kratko povezala Hilari Klinton i Adolfa Hitlera

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikipedija na kratko povezala Hilari Klinton i Adolfa Hitlera

Članak na Vikipediji pod naslovom "Biografija Hilari Klinton" na engleskom jeziku je na 16 sati preusmeravao čitaoce na opis knjige "Moja borba" (Majn kampf) Adolfa Hitlera.

Sudeći prema IP adresi urednika koji je poslednji unosio izmene u tekstu, šaljivdžija je državljanin Sjedinjenih Američkih Država.

Moderatori duže vreme nisu ispravljali grešku, a kasnije se ispostavilo da je članak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << originalni oblik vratio urednik-volonter.

Predstavnik Vikipedije rekao je da se ovakve promene obično ispravljaju za nekoliko minuta, ali se ispostavilo da je članak o životu bivše kandidatkinje za predsednika SAD-a izuzetno nepopularan (oko 34 pregledanih stranica dnevno), pa iz tog razloga gotovo niko nije primetio nedoslednosti.

Portal navodi da je uspeo da pronađe samo jednog svedoka na Twitteru, koji je sam utvrdio da linkovi sa nekoliko članaka o Klintonovoj vode na Hitlerovu knjigu.

U oktobru 2016. godine nepoznate osobe postavile su porno-snimke na članak Vikipedije o Hilari Klinton. Oni su objavili nekoliko fotografija golih žena i ostavili poruku sa pozivom da se glasa za Donalda Trampa.

Autor: Sputnjik

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vikipedija povezala Hilari Klinton i Hitlera

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2017

Članak na Vikipediji pod naslovom "Biografija Hilari Klinton" na engleskom jeziku je na 16 sati preusmeravao čitaoce na opis knjige "Moja borba" (Majn kampf) Adolfa Hitlera...Sudeći po aj-pi adresi urednika koji je poslednji unosio izmene u tekstu, šaljivdžija je državljanin Sjedinjenih Američkih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vikipedija povezala Hilari Klinton i Hitlera

Izvor: B92, 23.Maj.2017

Članak na Vikipediji pod naslovom „Bibliografija Hilari Klinton“ je na 16 sati preusmeravao čitaoce na opis knjige „Moja borba“ (Majn kampf) Adolfa Hitlera...Sudeći po aj-pi adresi urednika koji je poslednji unosio izmene u tekstu, šaljivdžija je državljanin Sjedinjenih Američkih Država,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.