Većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina Evropljana za ukidanje pomeranja kazaljki

Više od 80 odsto Evropljana koji su učestvovali u internet anketi želi da ukine pomeranje kazaljki satova na proleće i jesen, objavio je nemački list Westfalenpost.

Anketa, koju je finansirala Evropska komisija, trajala je od juna do sredine avgusta i na nju je odgovorilo 4,6 miliona ljudi.

Od onih koji su priželjkivali ukidanje pomeranje sata, većina želi da se zadrži letnje računanje vremena.

Portparol Komisije rekao je kako će njegove kolege analizirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << anketu i kasnije se obratiti javnosti.

Ranije su iz Komisije najavili da će, nakon što se anketa završi, rezultate imati u roku od "nekoliko nedelja".

Iako glasanje nije obavezujuće, anketa će biti temelj za odlučivanje da li se menjati postojeći zakon. U tom slučaju, bilo kakvu promenu moraće da odobri Evropski parlament i zemlje članice Unije.

Podsetimo, Vlada Srbije juče je usvojila Predlog zakona o računanju vremena, zbog potrebe da Srbija donese svoj zakon koji će regulisati tu oblast i definisati računanje vremena.

Autor: Hina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.