Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020, 07:51

VIDEO: Snimak hapšenja tinejdžera u Australiji izazvao strah od nereda kao u SAD

Policajcu iz Novog Južnog Velsa su "ograničena ovlašćenja" i stavljen je pod istragu nakon što je na društvenim mrežama objavljen video na kojem se vidi kako obara jednog tinejdžera prilikom hapšenja, inače pripadnika domorodačke zajednice.

Jedan od rođaka uhapšenih mladića objavio je da je on bio u parku, koji je manje od 100 metara udaljen od njegovog doma. Smatra da policija nije imala nijedan razlog da ga uhapsi.

Na snimku se čuje kako policajci razgovaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa grupom u kojoj je bio i ovaj tinejdžer, neposredno pre hapšenja.

Policajac je rekao: "Otvorite svoje uši", na šta mu je neko odgovorio: "Ne moram da otvorim svoje uši, slomiću ti vilicu, brate".

Policajac je onda počeo da hapsi mladića -  nogom ga je sapleo tako da je pao, a ruke su mu stavili na leđa. Momak je udario glavom o pod od cigle. Na snimku se čuje kako mladić jauče, a neko iz grupe negoduje.

Rođak mladića je rekao da je uhapšeni odveden u policijsku stanicu pre nego što je odvezen u bolnicu. Zadobio je modrice na ramenu, posekotine na kolenu, licu i laktu i oštećeni su mu zubi. Srećom, ništa mu nije slomljeno.

Anyone who has seen this footage cannot be other than alarmed and sickened by it. I understand there is an internal @nswpolice investigation currently underway - I await the outcome with interest. @PatsKarvelas @abcnews pic.twitter.com/TsJGarTK31

— Dave Sharma (@DaveSharma) June 2, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.