VIDEO: Petogodišnjak zadržan na aerodromu, stavljene mu lisice

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2017, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Petogodišnjak zadržan na aerodromu, stavljene mu lisice

Američke vlasti su petogodišnjeg dečaka zadržale punih pet sati na aerodromu, jer je "predstavljao petnju", a navodno su mu stavili i lisice, javio je Si-Bi-Es.

Dečak se na aerodromu u Vašingtonu odvojio od majke, pa su ga vlasti "uhapsile" jer im je "predstavljao pretnju". Petogodišnjak, inače američki državljanin koji živi u Merilendu, samo je jedna u nizu osoba koje su zadržane na aerodromima zbog uredbe Donalda Trampa o imigranatima.

Kada je ponovo video >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << majku, koja je poreklom iz Irana, čvrsto ju je zagrlio, prenosi hrvatski portal Indeks.

Na pitanja novinara o tom događaju, portparol Bele kuće Šon Spajser je branio Trampovu odluku, a i postupanje službenika u slučaju dečaka. Rekao je kako se mora proveriti jesu li deca s roditeljima ili ne, dodavši: "Pretpostavljati da neko nije pretnja samo zbog njegovog uzrasta ili pola bi bilo pogrešno".

Tramp je u petak potpisao izvršnu uredbu o imigraciji kojom se državljanima sedam zemalja – Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije – vize neće izdavati naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme. Tramp je uredbu obrazložio time da želi da spreči "radikalnim islamskim teroristima" da ulaze u SAD.

Generalni sekretar UN pozvao Trampa da podigne zabranu

Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je predsednika SAD Donalda Trampa da ukine zabranu. Guteres je rekao da svaka država ima pravo da spreči infiltraciju terorističkih organizacija, ali ne zasnovano na diskriminaciji vezanoj za religiju, etničku pripadnost ili nacionalnost.

Upozorio je da "mere koje nisu zasnovane na čvrstim podacima, uglavnom budu neefikasne, jer rizikuju da ih zaobiđu današnji sofisticirani globalni teroristički pokreti". On je rekao i da je takva diskriminacija protiv "fundamentalnih principa i vrednosti" i da "izaziva rasprostranjenu nervozu i ljutnju" koja bi mogla i da podstakne ekstremističku propagandu.



Autor: Tanjug, Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.