VIDEO: Na pisti testiran najveći avion na svetu

Izvor: Radio 021, 20.Dec.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Na pisti testiran najveći avion na svetu

Najveći avion na svetu "Stratolaunch" testiran je na pisti aerodroma Mohave u Kaliforniji.

"Stratolaunch je izvezen iz hangara na pistu aerodroma Mohave i uspešno je prošao prve testove", napisao je šef kompanije "Stratolaunch" i suosnivač Microsofta Pol Alen.

Avion "Stratolaunch" je dizajniran kao platforma za lansiranje raketa kojima bi se slala oprema u nižu Zemljinu orbitu.

Raspon krila mu je 117 metara, dužina 73 metra, a težina 230 tona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Prema proračunima, nosivost mu je 250 tona tereta.

Prvi test let očekuje se 2019. godine.



Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NEBESKA GRDOSIJA Testiran NAJVEĆI AVION na svetu, raspon krila neverovatnih 117 METARA (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 20.Dec.2017

Najveći avion na svetu "Stratolonč", sa rasponom krila od 117 metara, dužinom od 73 metra i težinom od 230 tona, testiran je na pisti aerodroma Mohave u američkoj saveznoj državi Kalifornija...Hina prenosi da je videozapis na kojem je snimljeno ovo testiranje na Tviteru objavio vlasnik kompanije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.