Izvor: Radio 021, 29.Okt.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Na najskuplji računar ne bi mogao da stane ni duži mejl

Prvi kompjuter koji su Stiv Džobs i Stiv Voznijak zajedno napravili pod oznakom Apple, izuzetno redak primerak potpuno kompletnog i ispravnog, ručno napravljenog računara, "smeštenog" u kućište od drveta, ponuđen je na eBay aukciji.

Uređaj pod oznakom Apple Computer 1, kasnije poznat i kao Apple I ili Apple-1, je desktop računar koji je konstruisala Apple Computer Company (danas Apple Inc.) davne 1976. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine.

Apple "kec", koji je projektovao i svojeručno sastavio Voznijak, na aukciji je ponuđen po početnoj ceni od 1.750.000 dolara (oko 1,5 miliona evra).

U aukcijskom opisu proizvoda navodi se da je reč o izuzetno retkom uređaju, prvom takve vrste koji je eBay ikada ponudio. Računar, čiji je hardver smešten u originalno Byte Shop KOA drveno kućište, ima originalno napajanje, Datanetics D tastaturu i u potpuno funkcionalnom je stanju, navodi sajt Geeky-gadgets.

Apple 1 in wooden case hopes to sell for $1.75 million via eBay https://t.co/B6MvDdDzSL pic.twitter.com/ds1eoGvjGs

— Geeky Gadgets (@GeekyGadgets) October 28, 2019

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.