Izvor: Radio 021, 18.Jun.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Beogradski osmaci protestuju ispred Ministarstva prosvete, traže da se poništi završni ispit

Osmaci nekoliko beogradskih škola protestuju u centru Beograda zahtevajući da se poništi završni ispit i da se u srednje škole upišu prema svom uspehu.

Nakon što su protestovali ispred Ministrastva prosvete, oni su blokirali saobraćaj na Slaviji, navodi N1.

Delegacija roditelja učenika koji protestuju ispred Ministarstva prosvete u Beogradu, zahtevajući da se poništi mala matura zbog toga što su u javnost procureli zadaci iz matematike, ušli su danas u zgradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ministarstva, ali im je obezbeđenje saopštilo da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da razgovara s njima.

Delegaciji koju je činilo nekoliko roditelja, obezbeđenje je reklo da je ministar Mladen Šarčević na službenom putu i da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da ih primi i sa njima razgovara o njihovim zahtevima. Roditelji su i dalje u zgradi, a novinarima su rekli da razmišljaju o bojkotu odloženih testova ukoliko ih niko ne bude primio na sastanak.

Oni su naveli da će se u tom slučaju na dan ispita doći sa svojom decom u škole, da će ući u učionice i bojkotovati test.

HRABRI DJACI SU BLOKIRALI SAOBRACAJ I SELI SU NA ULICU!

Ispred ministarstva prosvete! pic.twitter.com/A8xbqjS1Sn

— Marko Dragoslavic(Operativac iz Zemuna) (@tamodaleko) June 18, 2019

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZAHTEV MALIH MATURANATA: Traže poništenje završnog ispita i ostavku Šarčevića (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2019

Samo noć pred polaganje, zadaci iz matematike pisani rukom i to njih 20, koliko ih inače ima na testu iz male mature, počeli su da kruže među osmacima Mali maturanti okupili su se u utorak ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj kako bi izrazili negodovanje povodom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.