Izvor: Radio 021, 18.Jun.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Beogradski osmaci protestovali ispred Ministarstva prosvete, novi protest u sredu

Osmaci nekoliko beogradskih škola protestovali su ispred Ministarstva prosvete zahtevajući da se poništi završni ispit i da se u srednje škole upišu prema svom uspehu.

Nakon protestne šetnje preko Slavije i Resavske ulice, pozvali su na novi protest u sredu u 13 sati.

Predstavnici malih maturanata dogovorili su se tokom današnjeg protesta da će u sredu doći u škole, ali da neće izlaziti na ispit i pozvali svoje roditelje i članove porodica da im se pridruže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i podrže ih u protestu i zahtevima da se poništi mala matura.

Đaci su ispred Ministarstva prosvete uzvikivali "Nećemo prijemni", "Ostavka, ostavka" i nosili transparente sa natpisima "Kradete nam budućnost" i "Poništite završni ispit", zahtevajući da se, zbog toga što su u javnost procureli zadaci iz matematike, poništi mala matura i razreši ministar prosvete Mladen Šarčević.

Delegacija roditelja učenika koji su protestovali ušla je prethodno u zgradu Ministarstva ali im je obezbeđenje saopštilo da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da razgovara s njima.

Delegaciji, koju je činilo nekoliko roditelja, obezbeđenje je reklo da je ministar Mladen Šarčević na službenom putu i da u zgradi nema nikoga ko bi mogao da ih primi i sa njima razgovara o njihovim zahtevima.

Roditelji su novinarima rekli da razmišljaju o bojkotu odloženih testova ukoliko ih niko ne bude primio na sastanak.

Oni su naveli da će se u tom slučaju na dan ispita doći sa svojom decom u škole, da će ući u učionice i bojkotovati test. Po njihovoj oceni, ministar nije smeo da ode iz zemlje na dan polaganja završnog osnovnoškolskog ispita.

HRABRI DJACI SU BLOKIRALI SAOBRACAJ I SELI SU NA ULICU!

Ispred ministarstva prosvete! pic.twitter.com/A8xbqjS1Sn

— Marko Dragoslavic(Operativac iz Zemuna) (@tamodaleko) June 18, 2019

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.