Napadnuti policajci na protestu osmaka (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuti policajci na protestu osmaka (FOTO+VIDEO)

Samo noć pred polaganje, zadaci iz matematike pisani rukom i to njih 20, koliko ih inače ima na testu iz male mature, počeli su da kruže među osmacima Mali maturanti okupili su se u utorak ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj kako bi izrazili negodovanje povodom skandala u vezi sa testom iz matematike koji je "procurio" u javnost.Policijski službenici koji su zaduženi za obezbeđenje zgrade u Nemanjinoj ulici 22-26, u kojoj se nalazi i Ministarstvo prosvete, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << napadnuti su od strane okupljenih na skupu. Više policajaca je gađano jajima od strane okupljenih, što se može videti i na slikama dvojice pripadnika policije koji su pogođeni ovom prilikom.Foto: V. N.Okupljeni zahtevaju da se poništi završni ispit i da se u srednje škole upišu prema svom uspehu. Takođe traže i ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića, a troje predstavnika đaka primljeno je na razgovor u Ministarstvo.Pročitajte još - U TOKU PROVERA, POLICIJA ISTRAŽUJE: Velika je mogućnost da je "procurio" i kombinovani test, u sredu se polaže rezervni Naime, samo noć pred polaganje, zadaci iz matematike pisani rukom i to njih 20, koliko ih inače ima na testu iz male mature, počeli su da kruže među osmacima.Podsetimo, test iz matematike đaci je trebalo da polažu u utorak od 9 do 11, ali je pola sata pre planiranog početka deci saopšteno da se test odlaže za četvrtak, 20. jun.Ministar prosvete je rekao da se u sredu nastavlja, kako je i planirano, polaganje kombinovanog testa, odnosno neprovaljenog rezervnog testa.REBIĆ OSUDIO NAPAD NA POLICAJCEDirektor policije Vladimir Rebić osudio je današnji napad na policijske službenike ispred zgrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kada su okupljeni na skupu gađali jajima pripadnike policije.„Nedopustivo je da bilo ko sebi daje za pravo da napada, vređa ili gađa jajima policijske službenike. Ljudi koji imaju možda i najteži posao u Srbiji i brinu o bezbednosti svih građana, nisu zaslužili da budu glineni golubovi i da ih bilo ko ponižava na ovaj način“, rekao je direktor Rebić.On je pozvao okupljene ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici u Beogradu da se uzdrže od bilo kakvog nasilja i da prestanu sa napadima na policijske službenike. PROTEST U KRUŠEVCU: TRAŽE PONIŠTENjE ZAVRŠNOG ISPITAGRUPA od oko 30 kruševačkih maturanata okupila se danas popodne u centru grada tražeći poništenje završnog ispita nakon skandala sa “provaljivanjem” testa iz matematike. Bez obzira na to kako su uradili proveru znanja u utorak, smatraju da bi najprevednije bilo da se ispit sasvim poništi. Foto: S. B.Kažu da veruju da ukoliko je neko krenuo da krade testove, sigurno je uzeo sve i dodaju da u Kruševcu rešenja nisu imali. Mali maturanti organizovali su se uglavnom putem društvenih mreža. Poslepodevno okupljanje je prekinula kiša i za sada nije poznato da li će ponovo doći do protesta.S. B.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vladimir Rebić nakon napada na policijske službenike: Ko sebi daje za pravo da ih napada? Oni imaju najteži posao u Srbiji! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2019

Policijski službenici koji su zaduženi za obezbedjenje zgrade u Nemanjinoj ulici 22-26, u kojoj se nalazi i Ministarstvo prosvete, napadnuti su od strane okupljenih na protestnom skupu..Direktor policije Vladimir Rebić osudio je današnji napad na policijske službenike ispred zgrade Ministarstva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.