Uskoro finansiranje i trećeg pokušaja vantelesne oplodnje

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2016, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro finansiranje i trećeg pokušaja vantelesne oplodnje

V. d. direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje doktorka Verica Lazić kaže da je donet pravilnik kojim bi Fond trebalo da reguliše treći pokušaj vantelesne oplodnje.

Lazić je za RTS rekla da će osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje imati još jednu šansu kako bi postali roditelji i da liste čekanja više ne postoje.

"Procenjeno je da je na godišnjem nivou potrebno 670 postupaka. Liste za vantelesnu oplodnju više ne postoje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << budući da je osiguranicima omogućeno da o trošku države vantelesnu oplodnju pokušaju i u privatnim zdravstvenim ustanovama", kaže Lazićeva.

Trenutno se za privatne zdravstvene ustanove opredelilo njih 422, 245 je već u postupku, od toga je potvrđeno 40 trudnoća, 27 trudnoća nije potvrđeno, sve ostale su u postupku i čekaju se rezultati, dodala je Lazićeva.

Autor: RTS

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.