Izvor: Luftika.rs, 29.Nov.2021, 13:31

Umrla radnica iz firme Vali, majka troje dece proglašena tehnološkim viškom, pa doživela šlog

Preminula je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici. Ona je umrla od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara, saopšteno je iz Udruženih sindikata Srbije Sloga.
„Sa velikom tugom primili smo vest da je Marija Stakić (1978), majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara“, saopšteno je iz Sindikata.
Dodaje se da je ona „prva žrtva zdravstvenih posledica nakon nehumanog i nezakonitog kriterijuma kojim je izvršena selekcija tehnološkog viška i otpuštanja radnica u Italijanskoj kompaniji „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja“, prenosi Nova.
„Preminuloj radnici niko iz Valija nije verovao da ima zdravstvenih problema. Mislili su da glumi, zbog čega je bila izložena diskriminaciji, premeštanju iz pogona u pogon, a kada je zatražila da bude oslobođena treće smene, otpuštena je iako je i ranije imala ozbiljnih povreda na radu u toj kompaniji poput povrede ligamenata – tetiva na mašini“, navode iz Sindikata „Sloga“.
Udruženi sindikati Srbije “Sloga“ ovim povodom izražavaju najdublje saučešće porodici preminule radnice i pozivaju sve poslodavce širom Srbije da ne slede nehumano ponašanje kompanije Valy koju smatramo direktno odgovornom za njeno naglo razboljevanje i preranu smrt.
U firmi iz Loznice radnice tukli, nazivali ih teletabisima i izmetom, a sada ih otpuštaju

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Sloga: Otpuštena radnica Valija u Loznici preminula

Izvor: Danas, 29.Nov.2021

Marija Stakić, majka troje dece, koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Vali u Loznici preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.