Izvor: Radio 021, 05.Jun.2020, 21:47

Ukupno 276 izbegličkih porodica dobilo stanove u Veterniku

Klјučevi za 276 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, uručeni su danas u Veterniku.

Stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa koji u Srbiji, kao vodeća institucija, sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Finansijska sredstva za izgradnju kompleksa zgrada u Veterniku, omeđenog ulicama Vojvode Bojovića i Radničke, obezbeđena su delom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemlјište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Novi Sad.

Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 6,7 miliona evra, a bruto površina 19.877 m2.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilј da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Podsetimo, ukupno šest sudskih sporova vodi se u vezi sa dodelom stanova za izbeglice u Veterniku, o čemu je 021 pisao, a opširnije o tome zbog čega se toliko čekalo na useljavanje čitajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.