Ukupno 276 izbegličkih porodica dobilo stanove u Veterniku

Klјučevi za 276 stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, uručeni su danas u Veterniku.
Ukupno 276 izbegličkih porodica dobilo stanove u Veterniku
Foto: Pixabay
Stanovi su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa koji u Srbiji, kao vodeća institucija, sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.
 
Finansijska sredstva za izgradnju kompleksa zgrada u Veterniku, omeđenog ulicama Vojvode Bojovića i Radničke, obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemlјište i prateću infrastrukturu obezbedio Grad Novi Sad.
 
Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 6,7 miliona evra, a bruto površina 19.877 m2.
 
Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilј da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.
 
Podsetimo, ukupno šest sudskih sporova vodi se u vezi sa dodelom stanova za izbeglice u Veterniku, o čemu je 021 pisao, a opširnije o tome zbog čega se toliko čekalo na useljavanje čitajte OVDE.
  • Dete iz Oluje

    13.06.2020 13:35
    Evo ja želim da svi vi što pišete te ljigavštine kažete meni gde su te pare što su moji doneli 95te? Mislim da znam za čega smo grcali 25 godina kao podstanari, tata sa neredovnim primanjima, majka radila šta je sve mogla, nekad i tri posla da preživimo, na kraju preminula i nije doživela da se skućimo. Ne zato što su nesposobni, već pošteni i nisu mogli da obezbede kredite da bi gradili i kupovali. Dobio je ovde taj stan i ko ne treba, naravno, u takvoj smo državi, ali i onaj kome je preko potrebno. I da, ništa nije dobijeno, sve će se to naplatiti iako je finansiraala eu. Meni je žao što država ne pomogne svima i obezbedi ih, ali ovo nije država dala, a i platiće se sve. Ne širite zlobu, mržnju i zavist. Rat nikom ništa nije dobro doneo. I da, ne mislite da se ne bi vratili da imaju gde ljudi koji su izbegli. A status izbeglice.. bez obzira na državljanstvo ne menja se činjenica da smo izbegli ovde.
  • nenad

    09.06.2020 19:59
    u svim su javnim preduzecima
    puna slovacka rodjenih novosadjana a ni jednog izbeglice
  • Povraca

    08.06.2020 21:57
    Mi se
    Od lazne solidarnosti-niti su to izbeglice posle30 godina niti je to sirotinja
    To su stranacki dupelisci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti