Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 18:53

Uhapšeno 18 ljudi iz kruševačkog preduzeća zbog malverzacija sa igrama na sreću

Policija je u saradnji s Poreskom policijim i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu uhapsila 18 osumnjičenih da su malverzacijama u vezi sa igrama na sreću protivpravno stekli oko 283 miliona dinara, saopštio je MUP Srbije.

Uhapšen je D. J. (64) iz privrednog društva In eksport DOO Kruševac, osnovano osumnjičen za neovlašćeno organizovanje igara na sreću, zloupotrebu položaja odgovornog lica, pranje novca i poresku utaju, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se za pranje novca u pomaganju terete J. N. (36), stvarno odgovorno lice te firme i odgovorna lica V. K. (48) i M.S. (36) iz iste firme, kao i T. N. (33), D. M. (28) i D. A. (33), zaposlene u toj firmi.

Zbog pranja novca u pomaganju uhapšeni su i menadžeri te firme V. V. (48), S. L. (43), M. M. (41), S. V. (44), D. Z. (38), J. I. (28), D. S. (41), S. V. (32), G. S. (50), M. B. (52) i A. P. (34).

Sumnja se da su D. J, J. N. i V. K. uz pomoć ostalih zaposlenih radnika i menadžera u firmi In eksport od novembra 2016. do novembra 2019. godine neovlašćeno organizovali igre na sreću na više lokacija na teritoriji Srbije, bez potrebnih dozvola Ministarstva finansija.

Na taj način oni su, kako se sumnja, protivpravno stekli oko 283 miliona dinara, koje nisu evidentirali u službenim evidencijama, niti je na taj iznos plaćan porez. Kako se sumnja, oni su 210 miliona dinara, radi prikrivanja porekla novca, uložili u poslovne prihode i finansijski sistem privrednog društva In eksport.

Takođe, M. S, T. N, D. M, i D. A. iz te firme sumnjiče se i da su 50.000 evra, koje potiču iz krivičnih dela, pokušali da iznesu iz Srbije na Graničnom prelazu Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

Osumnjičenima D. J, J. N, V. K, M. S, T. N, D. M. i D. A. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Ostali osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, već privedeni Tužilaštvu, navedeno je u saopštenju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.