Izvor: Radio 021, 28.Dec.2018, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen muškarac zbog pretnji Tatjani Vojtehovski

Ministarstvo unutrašjih poslova saopštilo je večeras da je uhapšen muškarac iz okoline Majdanpeka, zbog pretnji putem drštvenih mreža novinarki Tatjani Vojtehovski, dok je za još jednim osumnjičenim raspisana potraga.

Uhapšen je B.T. zbog sumnje da je putem Tvitera sa dva naloga pretio novinarki i on se tereti za krivično delo ugrožаvаnje sigurnosti.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova, posle čega će biti priveden Višem jаvnom tužilаštvu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Beogrаdu.

Po nаlogu nаdležnog tužilаštvа zbog pretnji Tatjani Vojtehovski putem Tvitera, podnetа je krivičnа prijаvа i protiv četrdesetpetogodišnjeg muškаrcа, držаvljаninа Bosne i Hercegovine.

On se takođe tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i za njim je rаspisаnа potrаgа.

Tatjana Vojtehovski juče je na Tviteru dobila niz pretnji, između ostalog da će biti silovana ukoliko ne prestane da govori o protestima koji se održavaju u Beogradu, ali i poruke u kojima se preti njenoj ćerki.

"Juče smo u roku od osam sati Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal moja ćerka i ja podnele tri krivične prijave. Pozvali su me i sada idem da dam izjavu. Ovo je, kao što sam posle i napisala na Tviteru, direktna posledica retorike Aleksandra Vučića", rekla je Vojtehovski.

Prethodno je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo danas da najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su bile upućene novinarki Tatjani Vojtehovski i njenoj ćerki, kao i da zahteva od policije i tužilaštva da preduzmu mere kako bi počinioc bio kažnjen u skladu sa zakonom.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.