Ubijen mladi bračni par zbog svojevoljnog stupanja u brak

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen mladi bračni par zbog svojevoljnog stupanja u brak

Pakistanska policija danas je saopštila da je uhapsila 10 osoba zbog ubistva para, koji je svojevoljno stupio brak u lučkom gradu Karačiju.

Abdula Hadija (24) i Hasinu Bibi (19), koji su se venčali početkom novembra, ubili su rođaci prošle nedelje, jer su se venčali bez odobrenja starijih rođaka, rekao je policijski zvaničnik Kasim Hamid.

Po rečima policijskog zvaničnika, tela bračnog para su u nedelju nađena na lokalnom groblju, a potom su uhapšeni mladoženjin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otac i devetorica rođaka, dok je otac mlade pobegao.

Uhapšeni su priznali da su, po naređenju plemenskog saveta "Džirge" (Jirga), noževima usmrtili mladi bračni par, zbog, kako je navedeno, nepoštovanja običaja etničke grupe Paštuna.

Mnogi roditelji u Pakistanu ugovaraju brakove svojoj deci protiv njihove volje. Godišnje u toj zemlji skoro 1.000 žena bude ubijeno u ime "odbrane časti", jer su se udale bez pristanka porodice ili su pokušale da pobegnu iz ugovorenog braka.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.