Izvor: Radio 021, 26.Maj.2020, 20:39

UNS: Policija da utvrdi ko je uznemiravao novinara N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas policiju da utvrdi ko je uznemiravao novinara televizije N1 Dušana Mlađenovića, a od tužilaštva zatražilo da pokrene postupak protiv te osobe.

Kako se navodi u saopštenju UNS, Mlađenoviću je danas nepoznata osoba na ulici rekla da radi za "izdajničku televiziju" i da je "prodana duša".

Mlađenović je za UNS rekao da je danas, dok je prolazio ulicom sa detetom, stariji čovek izašao iz zgrade i rekao da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je nešto ispalo, zbog čega se on okrenuo.

"Rekao mi je da mi je ispalo Đilasovih 100 evra, a zatim me pitao kako me nije sramota da radim u izdajničkom mediju, da li sam Šiptar ili balija, da smo prodane duše i da treba da me je sramota", rekao je Mlađenović i dodao da mu se taj čovek istim rečima na ulici obratio i pre dva meseca.

On je dodao da je svoje urednike obavestio o tom incidentu.

Udruženje je istaklo da je neprihvatljivo uznemiravanje novinara i da ono za posledicu može imati ugrožavanje njihove bezbednosti.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.