U subotu planinarska akcija na najlepšim stazama Fruške gore

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2017, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu planinarska akcija na najlepšim stazama Fruške gore

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 20. maja organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Najlepše staze Fruške gore".

Ruta će biti: Sviloš - Ajmaš - Mačkovac - Čotovi - V.Gradine - Manastir Šišatovac - Manastir Petkovica - Ramboševac - Divoš -Manastir Kuveždin - Rastik - Stara Bingula - Đipša - Mostar - Štanglovina - Jankov do - Kratina - Ležimir - Lug.

Polazak je u 5:40 časova, redovnom autobuskom linijom broj 84 za Lug. Izlazak iz autobusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je u Svilošu. Autobus kreće sa stajališta na MAS-u u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode. Povratak je autobusom iz Luga po završetku akcije ili po dogovoru.

Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele i štapovi, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni. Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju.

Potrebno je poneti najmanje 2,5l vode, hranu i prigodnu odeću. Obavezno poneti kapu ili šeširić radi zaštite od Sunca. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Vodič će biti Milan Marković, od koga se može dobiti i više informacija na broj telefona 064/842-3054. Više informacija na internet prezentaciji društva na adresi: www.pdnaftas.org.rs . Obavezno proveriti najavu jedan dan pre polaska zbog mogućih dodatnih informacija.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.