Izvor: Radio 021, 04.Dec.2020, 18:25

U Sremskoj Mitrovici 20 pacijenata na respiratoru

U Sremskom okrugu epidemijska situacija je nestabilna, ali pod kontrolom. U sedam opština je više od 3.100 obolelih, u odnosu na broj stanovnika najviše u Rumi i Pećincima.

U Sremskoj Mitrovici 839 osoba je aktivno obolelo, a poslednjih dana u kovid ambulantama je više kontrolnih nego prvih pregleda.

U opštoj bolnici su smešteni svi pacijenti sa teritorije sremskog okruga, imaju još slobodnih kapaciteta i dovoljno medicinske i zaštitne opreme.

Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Malobabić, zamenik direktora Opšta bolnica Sremska Mitrovica, kaže da su jutros imali 190 pacijenata, od čega je 20 na respiratoru.

"Trenutno stanje je takvo da imamo sve više mlađih obolelih i bolest u ovom svom trećeg krugu ima teži klinički tok nego u ranijim krugovima. Dosta ljudi se sami leče i leže kod kuće tako da bih preporučio da se ipak po pojavi temperature ili drugih simptoma jave u svojim kovid ambulantama i respiratornim centrima, i da ako treba budu upućena ovamo", poručio je Malobabić.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.