Sremska Mitrovica: 20 pacijenata na respiratoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 18:14

Sremska Mitrovica: 20 pacijenata na respiratoru

U sedam opština sremskog okruga više je od 3.100 obolelih od korona virusa, a u odnosu na broj stanovnika najviše ih je u Rumi i Pećincima.

Dragan Malobabić, zamenik direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica, kaže da su jutros imali 190 pacijenata, od čega je 20 na respiratoru.

"Trenutno stanje je takvo da imamo sve više mlađih obolelih i bolest u ovom svom trećeg krugu ima teži klinički tok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nego u ranijim krugovima. Dosta ljudi se sami leče i leže kod kuće tako da bih preporučio da se ipak po pojavi temperature ili drugih simptoma jave u svoje kovid ambulante i respiratorne centre, i da ako treba budu upućeni ovamo", rekao je Malobabić za RTS.

U Sremskoj Mitrovici 839 osoba je aktivno obolelo, a poslednjih dana u kovid ambulantama je više kontrolnih, nego prvih pregleda.

U opštoj bolnici su smešteni svi pacijenti sa teritorije Sremskog okruga, imaju još slobodnih kapaciteta i dovoljno medicinske i zaštitne opreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Sremskoj Mitrovici 20 pacijenata na respiratoru

Izvor: Radio 021, 04.Dec.2020

U Sremskom okrugu epidemijska situacija je nestabilna, ali pod kontrolom. U sedam opština je više od 3.100 obolelih, u odnosu na broj stanovnika najviše u Rumi i Pećincima...U Sremskoj Mitrovici 839 osoba je aktivno obolelo, a poslednjih dana u kovid ambulantama je više kontrolnih nego prvih pregleda...U...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.